Kuld Z – Keeshond 2014

Snart to år gamle:

Udvikling af mit Z kuld

 

 

Vi vælger at starte en smule baglæns. Mange vælger at starte med kuld A, og det diskuterede vi herhjemme. Da jeg af natur er lidt Rasmus Modsat, så starter vi med det sidste bogstav i det latinske alfabet. Så nu skal der tænkes navne der starter med Z. De hvalpekøbere der er på venteliste, kan begynde at tænke på et navn, så har i mulighed for at få det valgte navn på stamtavlen.

ALLE HVALPE ER SOLGT

Galleri:

_____________________________________________________

09.03.15

Så blev det dagen hvor Theo skulle hjem til sin nye familie. Han har været her 14 dage længere end de andre og det var derfor lidt svært, men han får et dejligt liv. Hjemme venter nye eventyr og to dejlig børn.

IMG_4445

08.03.15

Sidste dag i selskab med vores lille bamse Zheo. Imorgen kommer Ole og Marie for at hente ham. Det bliver lidt hårdt for mig, da jeg har knyttet bånd til den lille fyr. Godt jeg kan trøste mig med at han skal over til en dejlig familie og to børn. Vi nyder dog den sidste weekend med ham. Her lidt billeder fra weekenden.

IMG_4442IMG_4378IMG_4399IMG_4433IMG_4397IMG_4372

03.03.15

Så synes jeg det er tid til at Zheo (Theo) får sin plads alene på hjemmesiden. Hans ører er tilnærmelsesvis rejst helt nu. Theo rejser til sit nye hjem på mandag og derfor ved at være sidste chance for at han også bliver hyldet.

Theo 9 uger
Theo 9 uger

27.02.15

Så er det Zita’s tur til at få billede plads. Hendes ører er nu også som en rigtig voksen Keeshond.

8 uger og fem dage
8 uger og fem dage
8 uger og fem dage
8 uger og fem dage

22.02.15

Så kom dagen som jeg både frygtede, men også glædede mig til. Så lidt splittet i dag. Frygtede dagen fordi jeg så skal sige på gensyn til en skøn lille hvalp (Zaco), og glædede mig, fordi han trænger til at komme ud og opleve den store vide verden. Jeg er sikker på at Cathrine og Morten giver ham et dejligt hjem.

SONY DSC

En lille tåre faldt dog, da de kørte ud af gårdspladsen. Pas godt på ham.

Så blev det Bobby’s tur til at forlade det kendte og springe ud i nye eventyrer. Lige som Zaco så han ud til at det bare var fint og efter at have slikket Tim lidt i ansigtet, hvor jeg kunne læse på Tim, at hjertet var smeltet, så er dagen redet. Jeg har allerede fået fine tilbagemeldinger fra Cathrine og Morten. Zaco ser ud til at tage det rigtig fint. Dejligt og tak for jer skønne mennesker, der forhåbentligt får mange gode stunder med dem. Jeg er lettet.

SONY DSC

Vi ses d. 18.3 Dina 🙂 til hvalpeaften i Hinnerup.

21.02.15

Så er det sidste dag i samlet flok og Lene og Bjarne fra Kennel Wenkje (Minka’s opdrætter) kom forbi en sidste gang inden hvalpene flyttede ud i deres nye hjem.

Der blev derfor taget nogle billeder, så selv om vejret absolut ikke var med os, så gik vi udenfor, for at få det rigtige lys. De blev ikke perfekte, men gode nok til at de bliver uploadet her til hjemmesiden.

 

Zita
Zita
Zita
Zita
Zita
Zita
Zaco
Zaco
Zaco
Zaco
Zerg (Bobby)
Zerg (Bobby)
Zerg (Bobby)
Zerg (Bobby)
Zheo (Theo)
Zheo (Theo)
Zheo (Theo)
Zheo (Theo)
Zheo (Theo)
Zheo (Theo)

Desværre tissede det ned til sidst og vi måtte opgive at tage flere gode billeder, så tænker Zheo skal fotograferes igen i næste weekend. Men indtil videre må i nyde de billeder der er lagt op.

19.02.15

I dag var dagen for sundhedstjek på alle hvalpene. Kl. 15.00 havde vi tid hos Hinnerup Dyrehospital. Kathrine og Mille var de to der skulle sørge for slagets gang. Først var det Zita der blev tjekket. Kathrine mærkede på hende, tjekkede pels, hud, tænder, analkirtler, poter/kløer, ører, hjerte/lunger og vægt. Zita vejede 3,38 kg og har en lille reponerbar navlebrok, hvilkert betyder at det lukker af sig selv og ikke kræver nærmere. Så blev det Zaco’s tur og det samme blev tjekket og var til UG. Ligesom Zita har han en lille reponerbar navlebrok. Han vejer 3,6 kg. Heldigvis er begge testikler allerede faldet ned i pungen, hvilket betyder at der ikke er kryptorkisme. Dejligt. Zerg blev nummer tre og ligesom Zaco var testiklerne allerede faldet ned i pungen. Alt var som det skulle være, men Bobby (Zerg) reagerede lidt ved selve situationen. Han har det med at hyle hvis han føler sig utryg. Det gjorde han så også i dag. Det lyder mere voldsomt end det er. Zerg vejede 3,75 kg. Sidst men ikke mindst Theo’s (Zheo)  tur. Alt var som det skulle være på alle fronter og ligesom sine brødre var også han en rigtig han-hund. Begge testikler er faldet i pungen. Dejligt at alle hanner ser ud til at være ok. Theo vejede 4,2 kg. og er kuldets største.

16.02.15

Nu er der snart ikke lang tid til at hvalpene fylder 8 uger og faktisk må rejse hjemmefra. Minka giver dem stadigvæk mælk fra mælkebaren morgen og aften. Og nogle gange en lille tår i løbet af dagen. Specielt Lilla (Zaco) er glad for mælken. De spiser mere og mere, hvilket betyder at man hele tiden skal være opmærksom på deres små maver. Jeg forsøger at regulere deres fiber indtag, så de ikke får tynd afføring.

Om seks dage skal vi sige på gensyn til to af hvalpene. Heldigvis beholder vi Zheo (Theo) to uger endnu, så Zita og Theo vil garanteret hygge sig. Det bliver nu alligevel hårdt at tage afsked med de tre hanner, men så er det jo dejligt at jeg er sikker på at de får det godt.

Bobby ser fjernsyn
Bobby ser fjernsyn

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSC

14.02.15

Så kom dagen hvor også Zaco’s ører står som en voksen Kees. I dag er det derfor hans billede der pryder hjemmesiden.

SONY DSC

12.02.15

Så blev dagen hvor alle skulle prøve deres seler og på tur. Selerne kunne godt nok udløse nogle klø-reflekser. De fik lov til at gå rundt med dem herhjemme et par timer først. Sov lidt med dem på og så gik turen mod stranden. Vi valgte et roligt sted, da de jo aldrig har gået med snor. Godt Lars var med. Det er som en sæk lopper der bliver sluppet ud. Snorene viklede sig selvfølgelig ind i hinanden. Drengene var de sejeste til at køre i bil. Zita kræver vist lidt mere tilvænning. Hun hyler og til sidst får hun også vækket drengene. Ingen er blevet køresyge. Nu er vi hjemme og de snorksover alle sammen.

SONY DSC

 

IMG_0802

IMG_0815

IMG_0822

IMG_0821

11.02.15

Idag var DKK chipperen forbi os. Alle har nu fået en chip, så må vi håbe jeg ikke har taget fejl af en hvalp i forhold til chip nr. og navn. Drengene hylede en smule, men tænker mest det var fordi han holdt fast i nakkeskindet og de var utrygge ved situationen.

SONY DSC

09.01.15

LappKees Zerg (Bobby) får i dag lov at få uploaded et billede helt alene. Måske du kan gætte hvorfor? Noget nyt ved hans hoved. Jep, nemlig hans ører. Han har lige fra morgenstunden haft strit-ører som en rigtig voksen Kees.

Tillykke med de fine ører
Tillykke med de fine ører

06.02.15

Igår sluttede hvalpenes ormekur. Desværre endte den også med en grim omgang maveonde,så en tur i bil til dr. dyr. Vi ville lige sikre at det ikke var alvorligt, men med lidt skånekost og Canikur Pro, så mener dr. dyr at deres maver kommer iorden igen i weekenden. Så medmindre der stadigvæk er problemer mandag, så ingen grund til bekymring. Vist meget normalt at deres maver reagere på meget. De har garanteret også spist lidt sne. Nå, men dr. dyr 1, 2 og 3 + sekretær kunne selvfølgelig heller ikke stå for de små uldtotter. De var nysgerrige og meget sociale fik vi at vide. Det er anden gang de sidder i en bil, men første gang var dagen efter fødsel, så det kan de nok ikke huske. De klarede det fint. Kun Zita brokkede sig på vejen hjem. Billedet er lidt uskarpt, men skal med alligevel.

Første rigtige køretur i dag
Første rigtige køretur i dag

02.02.15

Hvalpene trives og vokser fint. De er nu fem uger gamle og er begyndt at komme mere og mere ud. Tre gange i dag var de ude i sneen. De er mest i hele underetagen af vores hus og finder selv deres sovesteder.

Hver dag forsøger jeg at introducere hvalpene for noget nyt. Et spejl er sat op i spisestuen, til stor glæde for Zita. Selvfølgelig er det kuldets eneste pige der sidder og spejler sig.

Imorgen må det være en luftmadras der skal pustes op.

Jeg har lavet et lille videoklip fra deres tur i sneen.

30.01.15

Så er hvalpenes horisont udvidet til forhaven. Det var så idag at alle hvalpene skulle ud i haven 🙂 Store stygge verden, men det gik rigtig fint. Zerg var dog lidt forsigtig i starten, men det var vist mest fordi det også er koldt for de små poter. Selvfølgelig var Zheo (Theo) den første til at lave stort derude, efterfulgt af Zita. De er ved at være livlige, og de er sultne når jeg bliver vækket kl. 06.50 Minka bliver først overfaldet og mælkebaren er åben, dernæst tid til lidt fast føde. En halv time rundt i huset og de er klart til at sove igen.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

28.01.15

Tiden går og hvalpene bliver mere og mere aktive. Når de er vågne, får de nu lov til at komme rundt i hele huset, til stor glæde for Meri og Biegga. Det blev så også dagen hvor hvalpene blev tildelt deres blivende hjem. Lilla han skal hedde Zaco og kommer til at bo i Kolding. Blå han skal hedde Zerg og kommer til at bo i Tilst (ved Aarhus). Gul han skal til daglig hedde Theo (Zheo på stamtavlen) og kommer til at bo hos en skøn familie i Roskilde.

Jubii, vi er så store at vi får lov til at spise i køkkenet, nøje overvåget af Meri
Jubii, vi er så store at vi får lov til at spise i køkkenet, nøje overvåget af Meri
Zaco
Zaco
Zerg
Zerg
Theo (Zheo)
Theo (Zheo)

Zita er desværre gået kold og ikke fotograferet i dag.

26.01.15

Så blev det tid til andet tjek af nakkehvivler, ryg og bækken hos de små hvalpe. Christian Hembo kom forbi til andet tjek og Lene Wohlfahrt (Minka’s opdrætter) var her for at følge slagets gang. Hun havde en sund skepsis, men havde heller aldrig mødt Christian og set hvad han laver. Hvad var mere naturligt end at invitere hende til at deltage. Som første gang, han var her, gennemgik han en hvalp ad gangen og de små justeringer der skulle gøres, blev gjort og noteret ned. Så alle hvalpe skulle gerne være ´fit for fight´ og klar til at møde livet. Hvad der er gjort ved den enkelte hvalp, bliver gennemgået efter tildeling.

Christian tog sig god tid og forklarede Lene undervejs. Nu er jeg overbevist om, at Lene ikke er helt så skeptisk længere. Så må vi se om hun også vælger at Christian skal gennemgå hendes hvalpe senere.

24.01.15

Så blev hvalpene fire uger gamle. I dag fik vi besøg af Dina og Tim, så nu har alle hvalpekøbere set hvalpene. Dina og Tim havde legetøj med til de store hunde, så Biegga ikke længere behøver at stjæle fra hvalpene. Tak fra lapperne.

Alle hvalpekøbere har vist hver deres yndling, hvilket også er fint, men om to uger ved vi præcis hvem der skal bo hos hvem. Jeg har dog allerede en idé udfra hvalpenes temperament, som er begyndt at være tydeligt.

Gul han er altid glad og kommer hen til døren når han kan høre min stemme. Han er den først fødte, første som forlod fødekassen, den første som spiste og drak og den første til at gå på balancebræt, og tisse på aviserne. Udover det så elsker gul han at vaske sine poter, når han drikker vand. Han er den mest mørke han i kuldet. En skøn lille bamse, og kælepot. Han har lige som de andre stjålet mit hjerte.

Gul han vejer 1775 g
Gul han vejer 1775 g
Gul han vasker poter og drikker vand samme tid
Gul han vasker poter og drikker vand samme tid

Lilla han er meget glad for sin mor og har en evne til at tiltrække sig opmærksomhed fra alle der besøger os. Han er den der er mest fotogen, fordi han er en smule bredere i hovedet. Alle falder for ham, hvilket man jo godt kan forstå. Han er en glad lille kælepot og stor charmør, men bliver garanteret også en bestemt herre.

Lilla han vejer 1800 g
Lilla han vejer 1800 g
Lilla han forsøger at finde lidt mad på gulvet. Han er meget madglad, måske derfor han er så glad for Minka (mælkebaren)
Lilla han forsøger at finde lidt mad på gulvet. Han er meget madglad, måske derfor han er så glad for Minka (mælkebaren)

Blå han er den der har den mest sorte snude og mest markante aftegning. Han er køn og en utrolig kælepot. Han elsker at ligge i arm og blive friseret, eller bare nusset. Han er som sine brødre en glad lille hvalp, der ikke er bange for noget. Han er vores lille kælepot og bamse.

Blå han vejer 1860 g
Blå han vejer 1860 g
Hyggestund med blå han
Hyggestund med blå han

Rød tæve er som hendes brødre en kælepot. Hun elsker at ligge i arm og på ryggen. Da hun bliver her, så vil hun senere få sin egen beskrivelse og side her på hjemmesiden. Rød tæve er kuldets primadonna.

Rød tæve vejer 1755 g
Rød tæve vejer 1755 g
Rød tæve leger med legetøj fra Kolding
Rød tæve leger med legetøj fra Kolding

20.01.15

Nu er alle hvalpene snart ikke tandløse længere. De små tænder dukker op i både over og undermund. De trives alle og er blevet noget mere mobile. Selv om det ikke er helt så nemt på vinylgulvet. Gul og blå er rigtig dygtige til at tisse på aviserne, men lilla og rød synes åbenbart at vinyl er sagen. Hvalpene er ved at være sjove når de er vågne. De både bjæffer, knurrer og laver spilopper mod Lapperne, som kommer mere og mere på besøg i værelset 🙂 Minka og jeg sover i stuen om natten, så vi kan høre hvalpene. Det er vist også ved at være tid til at vise hvad de vejer nu.

Gul 1365 g

Blå 1395 g

Lilla 1395 g

Rød 1360 g (Hun er igen den mindste)

Som i kan læse, så følges de fint ad med hensyn til vægten. De havde besøg i dag og blev så rigeligt nusset. Maden går fint at få ned, og det sker fra tallerken. Så selvom der var besøg så skulle de fodres.

18.01.15

Så er vi tre uger gamle. Tiden går stærkt. Vi var så heldige at have besøg af nogle søde mennesker, der har valgt en hanhvalp fra os. Jeg tror der var en lille hvalp der var glad for Ida. Ida er otte år gammel og hun fodrede ham med fingeren.

Det er vel ikke for tidligt at starte med tunnel? blå han tre uger gammel
Det er vel ikke for tidligt at starte med tunnel? blå han tre uger gammel
zzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzz

SONY DSC

 

13.01.15

Så er alle hvalpene online registreret i DKK. Nu afventer vi bare godkendelsen fra Dansk Kennel Klub.

Hvalpene har derfor alle fået navne og kommer til at hedde:

LappKees Zerg

LappKees Zaco

LappKees Zheo

LappKees Zita

De vil senere blive chippet (registreret i hunderegistret) af en DKK chipper og blive sundhedstjekket hos dyrlægen.

12.01.15

Så skete der lidt i dag. Christian Hembo fra Magtor kom hjem og foretog en gennemgang af hvalpene. To af hvalpene havde brug for at han arbejdede lidt med deres bækken, så de får bedre rotation. Det blev ordnet. En hvalp skulle lige trykkes i nakken, for at gøre nakken mere smidig. Det endt med et godt resultat for alle hvalpene. Om fjorten dage bliver der fulgt op på det.

Christian og blå han
Christian og blå han
En mand i blåt og en blå hund :-)
En mand i blåt og en blå hund 🙂

Tre af hvalpene har nu rundet 1 kg. en mangler stadigvæk, men det sker garanteret imorgen.

10.01.15

Alle hundene skulle i dag have klippet negle. Først de store og dernæst de fire små. Men fordi nogle af hvalpene er ved at få deres fine øjne, så skulle der igen tages billeder af hver enkelt. I nat er vi 2 uger gamle.

Rød tæve
Rød tæve
Se lige på det her billede af rød tæve
Se lige på det her billede af rød tæve

SONY DSC

SONY DSC

Der er vist også et par øjne der er ved at åbne
Der er vist også et par øjne der er ved at åbne
gul han
gul han

SONY DSC

SONY DSC

09.01.15

Så kom der besøg fra Vejle i dag. Lene har jo tyvstartet, da hun deltog i fødslen, men denne gang var Bjarne med. Det var rigtig hyggeligt, og Minka var meget opmærksom når hvalpene skulle nusses. Selvfølgelig blev hvalpene vejet som alle de andre dage. To af dem har nu rundet 900 g. Så de nærmer sig 1 kg.

SONY DSC

09.01.15
09.01.15

08.01.15

Der sker meget i disse dage. Rød pige har fået en lille sprække, så det vare nok ikke længe inden de har fået øjne. Deres vægt stiger fint:

Rød = 825 g

Lilla = 865 g

Blå = 845 g

Gul = 855 g

Om lidt over en uge må hvalpene begynde at få besøg. Så det bliver spændende.

05.01.15

Alle hvalpene har nu fordoblet deres vægt. Jeg har forsøgt at tage et billede enkeltvis i dag, men det er svært fordi de er aktive, så nogle er mere skarpe end andre.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

04.01.15

1 uge gammel

1 uge gammel

1 uge gammel
1 uge gammel
1 uge gammel
1 uge gammel
1 uge gammel
1 uge gammel

03.01.15

Så er det i nat en uge siden de små kom til verden. De er vokset en del siden, og Minka passer alle meget omhyggeligt. Hun er så forsigtig og passer sådan på når hun skal i kassen. Hvis hvalpene ligger lige ved indgangen, så venter hun pænt til jeg har flyttet dem lidt. Hun er så bange for at træde på dem.

Nr. 1 kl. 02.08 Han-hvalp 355 g. (gul neglelak og bånd) han har desuden en lille hvid blis på brystet. Vejer nu 615 g. 

Nr. 2 kl. 02.32 Han-hvalp 350 g. ( lilla neglelak og bånd). Vejer nu 615 g.

Nr. 3 kl. 03.00 Han-hvalp 360 g. (blåt neglelak og bånd). Vejer nu 620 g.

Nr. 4 kl. 03.34 Tæve hvalp 325 g. (rødt neglelak og bånd). Vejer nu 580 g.

01.01.15

Så kom vi ind i 2015. Hvalpene trives rigtig fint og har alle rundet de 500 g. Så de tager alle fint på. Nytårs aften lå Minka hos hvalpene og var totalt afslappet. Hun er ligeglad med skyderiet.

31.12.14GODT NYTÅR til alle

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

30.12.14

Hvalpene stortrives og vejer nu fra 400 g til 425 g. Minka er lige på lidt skånekost, som består af kogt kylling og ris, da hendes mave helst skal iorden igen efter fødsel.

Gul han vejer 405 g.

30.12.14 - gul han
30.12.14 – gul han
30.12.14 gul han
30.12.14 gul han

Blå han vejer 425 g.

30.12.14 blå han
30.12.14 blå han
30.12.14 blå han
30.12.14 blå han

Lilla han vejer 420 g.

30.12.14 lilla han
30.12.14 lilla han
30.12.14 lilla han
30.12.14 lilla han

Rød tæve vejer 400 g.

30.12.14 rød tæve
30.12.14 rød tæve
30.12.14 rød tæve
30.12.14 rød tæve

28.12.14 Hvalpene har fødselsdag i dag – Hurra

Nr. 1 kl. 02.08 Han-hvalp 355 g. (gul ser grønt ud på halen neglelak og bånd) han har desuden en lille hvid blis på brystet.

SONY DSC

SONY DSC

Nr. 2 kl. 02.32 Han-hvalp 350 g. ( lilla neglelak og bånd)

SONY DSC

SONY DSC

Nr. 3 kl. 03.00 Han-hvalp 360 g. (blåt neglelak og bånd)

SONY DSC

SONY DSC

Nr. 4 kl. 03.34 Tæve hvalp 325 g. (rødt neglelak og bånd)

SONY DSC

SONY DSC

Vægt i tør tilstand d. 28.12.14 kl. 15.00

gul han 350 g.

lilla han 345 g.

blå han 355 g.

rød tæve 325 g.

——————————————————————————————————

Før fødsel kan der læses om nedenunder

Før parring:

Minka vejer 16 kg.

Minka måler 58 cm. om maven.

Minka ved Solerød Strand inden anden seance hos Wolfie
Minka ved Solerød Strand inden anden seance hos Wolfie

D. 23.10.14 progesteronmåling på dag 9 fra løbetids start, som viste at der ikke var sket en ændring i progesteronniveauet.

Ny måling blev aftalt til fire dage efter.

D. 27.10 på dag 13 fra løbetids start viste niveauet 5,21. Dyrlægen forventede at ægløsning ville ske denne dag. MEN for at være helt sikker på at ægløsning ikke hang, hvilket den nogle gange kan gøre, så kontrolmåling dagen efter.

D. 28.10 på dag 14 fra løbetids start. Jubiiiiiii ægløsning har fundet sted igår, da målingen idag viste 9,45.

D. 29.10 – Så turen går til sjælland og parring sker. Det blev så inseminering hos Canicold.dk

D. 30.10 – Et forsøg på naturlig parring mislykkedes igen i dag og vi kørte ret hurtigt til dyrlægen og fik anden inseminering. Så nu er det bare at vente og krydse fingre. Første vaccination mod Herpes givet af Birgitte.

D. 02.11 – Imorgen er det en uge siden Minka havde ægløsning. Hun er stadigvæk meget hormon påvirket, men bløder ikke mere. Faktisk blødte hun kun ganske lidt efter insemineringen.

Jeg har fundet et sted hvor man kan taste dato ind, og så dukker vores helt egen drægtighedskalender op. Så alle kan følge med i udviklingen, hvis hun er drægtig.

http://www.hundeleksikon.dk/draegtighedskalender.html

Da hun ikke er parret på naturlig vis, så ved vi præcis ægløsningsdag, hvilket betyder at jeg har tastet denne dag ind som første parringsdag. Så der kan være en lille usikkerhed på to dage. Vi vil få Minka scannet ca. 25 dage efter sidste inseminering, hvilket var d. 30.10.14.

Følg med og jeg vil holde jer opdateret, så snart der er noget. Også observationer i adfærd.

D. 16.11 – Minka har øget omfang om maven med ca. 2 cm og taget ca. 500 g. på.

D. 21.11 – Minka blev vejet ved dyrlægen til 17 kg. Resultatet af dagens besøg kan ses på ultralyds billedet nedenfor. Minka ville ikke så gerne ligge på ryggen og helst ikke have nogen til at røre hende på maven. Så det var svært at få talt hvor mange der er i maven på hende. Lige til venstre for det man kan se på billedet ved jeg der ligger en mere. Dyrlægen vurdere at det er et mellemstort kuld (5-6 stk), men vi må vente og se.

img_0846

Minka er meget kontaktsøgende, men har heldigvis ikke haft kvalme og spiser derfor med god appetit. Hun er stadig på voksen foder og får ikke mere end hun altid har gjort. Om en uge til to, vil vi sætte hende på hvalpefoder.

D. 22.11 – Ja, så stoppede den gode appetit. Minka har ikke spist mere end halvdelen af maden her til morgen. Så nu overvejer jeg om vi skal fodre tre gange om dagen. Vi venter lige en uges tid med at give hvalpefoder.

D. 23.11 – Synes godt nok at Minka virker stor allerede. I fredags kunne man tydeligt mærke hvalpene, men i dag er der ved at være fyldt med væske, da hun nu bare virker større og hvalpene kan ikke længere mærkes. Hun er på dag 27 og jeg målte hende lige. Omfang målt til 62 cm.

D. 26.11 – Minka har det godt og man kan godt se hun er drægtig. Hendes vorter er blevet større og der er en ring omkring hvor håret er væk. Vi forsøger at lade hende være og ikke mærke efter hele tiden. Hun har fundet et sted hun gerne vil ligge, bag ved sofaen i stuen, så her tænker jeg vi sætter fødekassen, når den tid kommer. Hun indtager ikke helt så meget mad på en gang, så i morgen, vil hun få serveret maden tre gange om dagen (mindre portioner).

D. 28.11 – Minka er her til morgen blevet vejet. Vi har ikke så nøjagtig vægt som hos dyrlægen, men hun nærmer sig de 18 kg. Vil tro at hun vejer ca. 17,7 kg.

D. 02.12 – SÅ er Minka kommet ind i 6. uge af hendes drægtighed.

Når man læser i bøgerne, så sker der en kæmpe vægtforøgelse af hvalpene i denne uge. De kan på blot 5 dage fordoble deres vægt, så jeg forventer at Minka vil vokse en smule hurtigere den næste tid. Fra nu (dag 36) til (dag 52) vil hvalpene vokse vildt meget og Minkas foder vil gradvist blive øget. Jeg støtter mig op af bogen “Miller’s anatomy of the dog”, som overskygger alle artikler jeg kan finde på nettet, hvad angår information omkring udviklingen af fostre og embryoer. Bogen er meget detaljeret og henvender sig til mennesker der gerne vil læse mere dybdegående om hundens anatomi.

Minka måler ca. 65 cm om maven og spiser godt. Når vi går tur er hun meget interesseret i at snuse.

D. 04.12 – Puh ha Minka vokser med lynets hast. Gad vide hvor mange hvalpe hun gemmer på. Hun vejer nu 18 kg. og måler ca. 68 der hvor hun normalt har talje. Hun buler ud og vi er ikke engang begyndt at øge foderet, meget. Hvordan mon det ender! Jeg håber ikke, at størrelsen indikerer hvor mange hvalpe hun bærer rundt på. Hun har det heldigvis stadig godt. Spiser, hopper og danser.

Minka fotograferet oppe fra. Så man kan se den manglende talje
Minka fotograferet oppe fra. Så man kan se den manglende talje

En træt hund med tyk mave

D. 07.12 – Minka måler nu omkring 70 cm om livet. Der sker da lidt. Vi har lige fået at vide at Wolfie – den kommende far fik sit sidste cert i går på jule udstillingen. Det vil sige at den kommende far nu kan kalde sig Dansk Champion. Hurra og tillykke med det Wolfie. Vi er stolte.

Hvalpekassen begynder at tage form. Billede bliver up-loadet når den er færdig.

D. 08.12 – Efter længere samtale med dyrlægen, så har jeg besluttet ikke at røntgen fotografere Minka. Susanne er på vagt når hun har termin og hvis hun går over tid, så kan vi ændre strategi. Da kuldet er scannet til 4/5 stykker, så vil det ikke være nødvendigt, at være bange for om fødslen går igang. Dyrlægen er ikke langt væk og jeg har prøvet det før. Så en opvejning af risiko versus fordele ved at kende nøjagtigt antal. Minka vokser fint og derfor er jeg ikke bekymret for, at der kun er en eller to hvalpe. 

D. 13.12 – Så er hvalpekassen færdig. Der er lige nogle enkelte justeringer.

13122014608

Med midter plade hvis nødvendig under fødsel
Med midter plade hvis nødvendig under fødsel

Udover hvalpekassen så er der ikke megen nyt her. Minka vokser stille og roligt. Hun sover meget og jeg synes godt jeg kan mærke hun nærmer sig. Hun har ikke lavet et kæmpe ryk i forhold til vægt og omfang i uge 7, men maven er meget hård. Tydelig rund, så mon ikke hvalpene vokser som de skal.

D. 15.12 – Det kan godt være at jeg ikke synes at Minka vokser i omfang, men da hun her til aften kom på vægten, kan jeg konstatere at hun vejer 19,5 kg. Et eller andet sker der med hende. Hun har øget vægten med 3,5 kg siden dag 1. Nu er der heller ikke så lang tid tilbage.

D. 17.12 – Minka var omkring dyrlægen. Hun skulle have nr. to herpesvaccine og ormekur. Ligesom kalktabletter til fødslen blev udleveret. Minka havde en del mørk snask bagved og derfor valgte dyrlægen at scanne hende. De hvalpe vi så havde det rigtig fint og var meget aktive. Alt så fint ud. Der blev spottet tre hvalpe. De er store nu, så vi ved stadig ikke antal. Minka var lige omkring den store vægt og hun vejede 19,35 kg. Så ikke helt ved siden af vores egne vejninger. Hun måler 73 cm. om maven.

D. 19.12 – Nu er der ikke lang tid tilbage. Minka er begyndt at trække sig for sig selv. Ikke i fødekassen. Hun synes andre steder er mere interessante.

minka4

Temperatur målt til 37,67 kl. 13.35

Så er hårene begyndt at forsvinde fra Minkas mave.
Så er hårene begyndt at forsvinde fra Minkas mave.

D. 20.12 – Dag 54 – Temperatur målt til 37,87 kl. 22.30

Minkas ormekur er nu færdig. Hun har fået to tabletter om dagen i tre dage.

D. 21.12 – Temperatur målt til det samme som i går 37,87 kl. 22.11

D. 22.12 – Dag 56. Minka måler nu 74 cm, hvilket bliver sidste gang hun bliver målt om maven. Hun er meget stram og rund. Hun trives stadigvæk og er ude at gå en lille tur hver aften. Godt nok ikke en lang tur, men dog en tur. Her til aften mærkede jeg hvalpene bevæge sig.

Temperatur målt til 37,71 kl. 12.05 og 37,54 kl. 22.23

Vi tager Minka med juleaften, så hun ikke skal være hjemme uden opsyn. Vi skal ikke så langt og det er hos min datter. Efter den 25.12 er det ok hvis hun føder. Hvalpene vil så klare sig fint.

D. 23.12 – Temperatur målt til 37,81 kl. 14.23 og 37,79 kl. 23.00

D. 24.12 – Minka vejer 20 kg og har derfor taget 4 kg på siden dag 1. Hvordan hun skal blive en slank hund igen, må vi se når hun har født. Hendes mave er meget meget stor og spændt som en flitsbue. Hvalpene er livlige og kan mærkes når man lægger hånden på maven.

Temperatur målt til 37,67 kl. 11.20 og 37,66 kl. 23.50

D. 25.12 – Stadigvæk ingen tegn på fødsel. Temperaturen målt til 37,65 kl. 13.10 og 37,72 kl. 21.50

Hendes temperatur ligger meget stabilt, så der sker heller ikke noget i nat 🙂

D. 26.12 – Temperatur målt til 37,37 kl. 11.50 og 36,73 kl. 15.26 og 36,87 kl. 16.50 og 36,75 kl. 18.50

Dag 60
Dag 60

D. 27.12 – Så nåede vi til dag 61. Minka har haft en meget urolig nat. Opblokning er igang, men vi har heldigvis også sovet lidt indimellem. Vi ligger i stuen og jeg ligger på en madras på gulvet. Minka gider ikke fødekassen og har fundet et hjørne, som hun ligger i,derfor er jeg ekstra på vagt. Hun er ikke særlig social lige nu. Mon ikke hvalpene kommer i dag 🙂

Temperatur nu målt til 36,94 – så stigende igen. Mon ikke der så snart sker noget. Dyrlægen har været inde over og vi tager det med ro. Alt lyder som det skal. Kl. 12.19 målt til 37.20 (langsomt stigende) Man siger at når temperaturen rammer normal temperaturen, eller mere, så kommer den første hvalp.

Kl. 22.30 kom Lene (Minkas opdrætter) da jeg var en lille smule bekymret for at det trak sådan ud med opblokningen. Havde valget enten at tage til dyrlæge, eller alliere mig med en erfaren opdrætter. Jeg valgte det sidste og det var dejligt at være to. Minka tog pænt imod Lene og fandt sig i alt. Inden kl. 24.00 – stadigvæk ikke noget nyt.

D. 28.12 kl. 02.08 kom den første hvalp. Den første rigtig store presseve kom kl.01.26 og vandblæren kl. 01.45. Så hvalpen kom ud efter 20 minutter. Minka var meget træt og gav et ordentligt hyl, da hvalpen skulle ud. Lene måtte lige hjælpe med at få hovedet ud og dernæst kom den hurtigt.

Anden hvalp kom 02.32, tredje hvalp kl. 03.00 (sæde fødsel med lidt hjælp) og sidste hvalp kom kl. 03.34 (sæde fødsel uden hjælp).

Nr. 1 kl. 02.08 Han-hvalp 355 g. (grøn neglelak og bånd) han har desuden en lille hvid blis på brystet.

Nr. 2 kl. 02.32 Han-hvalp 350 g. ( lilla neglelak og bånd)

Nr. 3 kl. 03.00 Han-hvalp 360 g. (blåt neglelak og bånd)

Nr. 4 kl. 03.34 Tæve hvalp 325 g. (rødt neglelak og bånd)

Vi var kl. 13.00 omkring dyrlægen i Hinnerup. Susanne tjekkede at alle hvalpe var fine og at Minka var tom. Minka fik også en indsprøjtning for at hjælpe med sammentrækning, selvom hun allerede var igang fra naturens side.

 

De kommende forældre:

Seawind's Silver Sea Wolf DK15910/2012
Seawind’s Silver Sea Wolf
DK15910/2012
Seawind's Silver Sea Wolf DK15910/2012
Seawind’s Silver Sea Wolf
DK15910/2012

OG

Wenkje's Minka DK06704/2011
Wenkje’s Minka
DK06704/2011
Wenkje's Minka DK06704/2011
Wenkje’s Minka
DK06704/2011

 

WOLFIE:

Wolfie er tjekket i egen database i forhold til sygdomme i bagvedliggende gener. Han er valgt ud fra sundheds kriterier, og fordi jeg synes, han har et godt temperament, er maskulin med god benstruktur og fylde i hovedet, som kan kompensere for det jeg selv synes Minka mangler. Ligeledes er han kærlig og klarer sig godt på udstillinger. Med valget af Wolfie tilføres flere canadiske gener til min kennel.

Wolfie er hentet hjem fra Canada, men bor til dagligt hos Kennel Dezzo

I have been looking at the genes behind Wolfie. Hips and other health issues are looked at within 15 generations. Beside this he has a nice temperament, is masculine with a good bone structure and he has a nice masculine head, which will compensate Minka well. Wolfie is born in Canada, but is now living at Kennel Dezzo.

 

Derved bliver hvalpene 1/4 del tysk og 3/4 canadisk.

Kommende kulds stamtavle
Kommende kulds stamtavle – pedigree of the puppies

 

Stueopdræt af Finsk Lapphund