Viking kuldet – Finsk Lapphund 2021

Så kom Ariels længe ventede hvalpe til verden. Det har været en meget følelsesmæssig proces for det blev allerede besluttet sidste år da Ainoa døde, at vi ville gentage dette match med Daffi (Happy Lapp Diablo) og Ariel.

Som mange jo også ved så er Annette som ejede Daffi desværre også gået bort. Så mange overvejelser og tanker har jeg været igennem. Annette var syg af kræft og det var uhelbredeligt. Men vi havde planlagt så mange ting når Daffi og Ariel skulle parre. Jeg havde lovet at lave en pasta ret, som jeg så fik bestilling på, da jeg var på min sidste tur til Langeland før Annette gik bort. Selvfølgelig havde jeg pastaen med derned, selvom jeg godt vidste hun ikke havde appetit til at spise <3 Men hun ville bare så gerne holde fast i livet. Annette ville være kommet til Ødum og vi skulle hygge med rødvin og god mad imens de to hunde hyggede. To måneder før hendes død var hun selv i Årslev for at lave sædtest på Daffi.

Annette glædede sig til vi skulle prøve igen, så klart jeg nu sidder med blandede følelser og er både glad, men også trist. For ville have ønsket hun kunne være her og følge det som vi allerede planlagde sidste år. Jeg er ikke et sekund i tvivl om at hun ville have været stolt og glad over at Daffi igen er blevet far. Det er mig der sidder med savnet over hun ikke er her til at dele glæder og sorger med mig. Daffi har det rigtig godt i hans nye hjem, som jeg har besøgt. Han nyder sit otium og selv om jeg er sikker på han også savner Annette, så har han fået plads i sit hjerte til at kaste kærligheden på Hanne og Ronnie (jeg ved det er gensidigt) og de kommer nu til at følge det her kuld. Daffi kunne ikke være landet bedre og jeg er sikker på Annette ville være enig <3

Jeg har valgt ikke at slå det stort op, da jeg stadigvæk sidder med sorg, både over tabet af Annette, men også Ainoa sidste år. Pga. Ainoa har Ariel gennemgået rigtig megen kontrol. Hun har fået dyrket bakterier. Som hun har fået antibiotika for. Og blevet scannet og kontrolleret af Kathrine fra Dyrlægegruppen Dania. Jeg havde sagt til Kathrine at scannede hun, at der skete en re-arbsorbering så ville jeg afbryde drægtigheden. Jeg havde simpelthen ikke overskud til at gå det samme igennem igen, som jeg prøvede sidste år. Det burde ingen gå igennem.

Men denne gang ser det ud til at lykkedes på bedste vis. Måske Annette har en finger med der. Ariel fødte 7 hvalpe hvor en han desværre ikke overlevede. Han var fuldt udviklet, men havde siddet klemt længe og kunne ikke overleve. Så han er nu en lille stjerne på himlen. Vi fik 3 hanner og 3 tæver som alle er levedygtige og dier som de skal. Kun en har tabt lidt siden fødsel, men det er ikke unormalt. Alle de andre har allerede taget på. Ariel har selv klaret fødsel, hvilket også var meget vigtigt for mig. Så da hendes fødsel gik i stå blev jeg ked af det. Jeg frygtede kejsersnit. Men min skønne pige er sej. Så selv om den han der var klemt, spærrede for de andre, fik hun den presset ud. Men hun var træt bagefter og vi var omkring dyrlægen for at få ve-stimulerende indsprøjtning og kalk i venen. Det hjalp og de to sidste hvalpe kom ud da vi kom hjem igen. Her et billede af den stolte mor med sine babyer.

Tre hanner og tre tæver som her på billederne er 6 uger gamle. Alle har fundet deres hjem og vi glæder os til at følge dem alle 🙂

Stueopdræt af Finsk Lapphund