Hvalpeplaner

2018:

Biegga:

Vi har planer om at parre Biegga med en allerede udvalgt han i næste løbetid. Det vil så være Biegga’s måske sidste kuld. Kan være hun får et igen om nogle år, men pt. har jeg ikke planer om at bruge hende igen. Vil løbende sundhedstjekke hendes hvalpekuld og vurdere ud fra de tre forskellige hanner, jeg har brugt. Så hvis hun igen skal have hvalpe inden hun bliver 8 år, så vil jeg have en god idé om hvilken type der matcher hende bedst. Hanhunden har som Biegga A-hofter og fine albuer. Han vil blive offentliggjort når parring er lykkedes og vi ved om der kommer hvalpe. Han er ligesom vores Biegga en skøn hund. Sort med aftegninger. Glad og stædig. Kan og vil døv, men det kender vi alt til. Jeg har været så heldig at kunne følge ham. Hvis der kommer en lækker han, eller tæve, kan jeg måske få brug for en udstationeringsfamilie, men afhænger af hvordan denne kombination udvikler sig. Så hvis det kunne være interessant for jer, så spørg ind til hvad det vil sige at få en hund på udstationeringsaftale.

D.. 14.7 og 15.7 lykkedes det at parre Biegga. Så nu venter vi på at jeg kan scanne hende, så vi ved om der kommer små lapper til september. Så kryds fingre for at alt går som det skal 🙂 Biegga er normalt nem at gøre drægtig, så har en meget god fornemmelse, da der er taget progeteronmåling. Jeg vurdere selv det bedste parringstidspunkt ud fra min hunds dagbog og mine erfaringer med hende.

Biegga er drægtig og den unge herre nedenunder er far til vores næste kuld.

Vallarjäntans Biegga – HD A, AD 0, PRA fri, Pompes fri og øjne UA (på nær et enkelt ekstra øjenhår)

Happy Lapp Diablo (Daffi) – HD A, AD 0, PRA bærer, Pompes fri, Øjne UA

Biegga fødte d. 14.9 syv hvalpe. Tre piger og fire hanner.

Alle bliver fine sorte med aftegninger som far og mor.

I kan følge kuldet under hvalpe og stjernekuldet http://lappkees.dk/?page_id=1732

 

 

Ariel:

Så er det tid for at Ariel og hendes søskende skal HD fotograferes. Ariel er blevet det og har HD status B/C (jeg ville gerne have haft B/B, men hun ligger lige på grænsen mellem B og C på venstre side) og status 0 på albuer (det bedste man kan få), så om hun indgår i avl vil afhænge af hvordan hendes søskendes HD score bliver. Ariel har ingen problemer, men da jeg er meget hård i udvæglelse så bliver der foretaget en vurdering på baggrund af søskende. Der er fine HD linjer bagved hende. De skal allesammen igennem HD røntgen her inden det nye år, så ved jeg besked om jeg skal udstille Ariel næste år.

Den hanhund jeg skal bruge til Ariel skal ikke være høj og må gerne have fylde i snuden i bredden. Derudover skal han have HD status A, for at kompensere for Ariel’s HD status. Hanhund er fundet og vi håber nu at hun kan få en bedømmesle på en udtilling.

Men hvis jeg vurdere at min skønne glade hund skal indgå i avl, så vil det blive i 2019 (måske ultimo 2018), at vi skal holde øje med løbetid. Ariel bliver 2 år Juli 2018 og jeg vil gerne hun modnes lidt mere inden det første kuld.

Ariel

Ariel

I er altid velkomne til at besøge os for en snak om begge racer. Jeg kan garanteret også hjælpe med oplysninger om kommende hvalpe hos andre opdrættere.

Prisen for en hvalp hos os er 11.000 kr i 2017.

Når man kontakter os med hensyn til ønske om at købe hvalp, så forventer jeg at i fortæller hvem i er og antal børn i familien. Derudover vil jeg gerne have information om årsag til valg af netop den race i ønsker, samt hvad i har tænkt jer at lave med hunden. Derudover vil jeg gerne vide om du/i haft hund før og hvordan du/i har tænkt jer at tage ferie i forbindelse med afhentning/indkøring af hvalp.

Jeg tager ikke depositum, så salget sker først når en købskontrakt er underskrevet af begge parter. Det betyder dog ikke at i ikke kan komme og følge hvalpen, men mit ønske om at det er bedre folk springer fra, end gør noget der ikke føles rigtigt. Det gælder både jer og mig som opdrætter. At sælge sin guldklump til andre, er en stor ting og ikke noget jeg tager let. Så vil være så godt at lære jer at kende godt.