Hvalpeplaner

2021:

Når Ariel går i løb næste gang så vil jeg parre hende. Fra det kuld skal jeg bruge en udstationeringsfamilie til en pige hvalp.

Så er man interesseret i hvalp herfra så skal man lige skrive en mail. Også dem jeg har mødt 🙂 Jeg ved jo ikke om i har fået fra andre. Så skriv igen. Jer jeg ikke har mødt skal lige skrive lidt om jer selv og så laver vi aftale om at mødes. Før man kommer på venteliste her, så skal vi have hilst på hinanden.

Venteliste: 

Procedure for at blive skrevet op til hvalp hos mig. Før i kan komme i betragtning til en hvalp hos Kennel LappKees, vil jeg gerne møde dig/jer. Har i børn vil jeg se dem omkring mine hunde. Det er med til at sikre jeg ved hvilken hvalp der kan matche jer. Og om Finsk Lapphund er den rette race for jer.

For mig er det vigtigt at i som hvalpekøbere stiller spørgsmål, spørg gerne ind til miljøtræning, sundhed, temperament hos forældre og om i har mulighed for at se far til det kommende kuld. Hvis han er i DK kan det garanteret arrangeres. Jeg tager, dog også til udlandet for at få nye linjer ind, da er det ikke altid muligt at se hannen.

Anbefaling er at i møder flere lapper, og tager en snak med flere ejere. Stil gerne spørgsmål, og fortæl også hvad i kan tilbyde en hund. Spørg gerne hvor mange hvalpe mor hunden har haft og hvornår hun sidst havde hvalpe. Jo mere i spørger desto klogere bliver i på den hvalp i så til sidst ender med 🙂

  • køb ikke hvalp for at redde ægteskabet
  • køb ikke hvalp for at lære dine børn ansvar
  • køb ikke hvalp hvis du er væk 9 timer om dagen
  • køb ikke hvalp hvis du ikke vil træne den i en klub
  • køb ikke hvalp fordi den er nuttet, da du skal leve mange år med den voksne hund

Generelt skal et barn under 12 år ikke have ansvaret for en hvalp, så overvej om du har tid til en hvalp/hund i dit liv.

  • køb en hvalp hvis du kan give den det en hund har brug for. Ved du ikke ret meget om hunde, så lån gerne nogle bøger om emnet, eller sig til opdrætter du gerne vil have information.

Valg af avlshunde

Jeg gør mig mange overvejelser, og laver ikke et kuld jeg ikke tror på. Jeg er stadigvæk ny og lærer fra kuld til kuld. Jeg er selv uddannet hunde fys og vil nok altid have stort fokus på anatomi. Det er klart at jeg forsøger at ramme racestandarden bedst muligt. Det vil sige jeg har læst den mange gange, og har en god fornemmelse for racen. Man skal leve med en hund i mange år, så det er ligeledes vigtigt at sindet er godt. Om en hund har stå ører, eller som de også må have kip ører er for mig ikke vigtigt. Begge dele er lige rigtig. Mange tror fejlagtigt at fordi en hund har vundet på en udstilling, så er den perfekt, men det er langt fra altid sandheden. Vi har alle nogle typer (indenfor racestandarden) vi godt kan lide, og fordi en hund vinder, behøver den ikke have de bedste gener bag sig. Det kan man ikke gennemskue på en udstilling, så spørg en masse 🙂

Stueopdræt af Finsk Lapphund