Hvalpeplaner

2022:

Jeg har selv planer om at parre Ariel når hun kommer i sin næste løbetid til November, men da en af mine hvalpekøbere har valgt at få et kuld hvalp i år, så kan det godt være jeg venter med Ariel til 2023 🙂 

Men så vil jeg istedet offentliggøre en af mine hvalpe Cigga som der er valgt en lækker hanhund til. Han vil blive offentliggjort senere. Men Cigga hedder LappKees Casiopeia reg. nr. DK16338/2018. Cigga bor til daglig i Stavtrup ved Århus hos en skøn familie. Så hvalpene vokser op i deres hjem, og jeg vil hjælpe med vejledning, besøg og ting i forbindelse med deres opvækst. Jeg vil forsøge at følge dem tæt.

Vi forventer hun går i løbetid her i August og derfor vil hvalpene blive født til oktober og være klar til at rejse hjemmefra omkring juleferien 🙂 Kontakt mig hvis i ønsker at få kontakt med ejer af denne skønne hund. Jeg overvejer selv at købe en af hvalpene og udstationere den, så kunne det være noget, så kontakt mig og fortæl lidt om hvorfor og hvad du kan tilbyde en hvalp.

 

 

 

2021:

Så har Maze født sine hvalpe og Saljo er blevet far til fire tæver og to hanner.  Ved interesse så skriv til ejer: marieladiges@gmail.com 

 

Ariel er scannet drægtig og vi venter derfor hvalpe i Kennel LappKees. Omkring d. 15.11 vil de komme til verden.  Hun er scannet til at få 6 stykker, men alt kan jo ske. Men indtil videre ser alt super fint ud. 

Så er man interesseret i hvalp herfra så skal man lige skrive en mail. Også dem jeg har mødt 🙂 Jeg ved jo ikke om i har fået fra andre. Så skriv igen. Jer jeg ikke har mødt skal lige skrive lidt om jer selv og så laver vi aftale om at mødes. Før man kommer på venteliste her, så skal vi have hilst på hinanden.

Hvalpene kommer til at koste 14.000 kr. 

LappKees Chubasco aka Saljo har parret en skøn tæve og derfor ventes der hvalpe hos ejer af tæven.  Er du interesseret i at komme på venteliste så skal du skrive til ejer af Maze på mail: marieladiges@gmail.com og fortælle lidt om dig selv og din hverdag. 

 

Venteliste: 

Procedure for at blive skrevet op til hvalp hos mig. Før i kan komme i betragtning til en hvalp hos Kennel LappKees, vil jeg gerne møde dig/jer. Har i børn vil jeg se dem omkring mine hunde. Det er med til at sikre jeg ved hvilken hvalp der kan matche jer. Og om Finsk Lapphund er den rette race for jer.

For mig er det vigtigt at i som hvalpekøbere stiller spørgsmål, spørg gerne ind til miljøtræning, sundhed, temperament hos forældre og om i har mulighed for at se far til det kommende kuld. Hvis han er i DK kan det garanteret arrangeres. Jeg tager, dog også til udlandet for at få nye linjer ind, da er det ikke altid muligt at se hannen.

Anbefaling er at i møder flere lapper, og tager en snak med flere ejere. Stil gerne spørgsmål, og fortæl også hvad i kan tilbyde en hund. Spørg gerne hvor mange hvalpe mor hunden har haft og hvornår hun sidst havde hvalpe. Jo mere i spørger desto klogere bliver i på den hvalp i så til sidst ender med 🙂

  • køb ikke hvalp for at redde ægteskabet
  • køb ikke hvalp for at lære dine børn ansvar
  • køb ikke hvalp hvis du er væk 9 timer om dagen
  • køb ikke hvalp hvis du ikke vil træne den i en klub
  • køb ikke hvalp fordi den er nuttet, da du skal leve mange år med den voksne hund

Generelt skal et barn under 12 år ikke have ansvaret for en hvalp, så overvej om du har tid til en hvalp/hund i dit liv.

  • køb en hvalp hvis du kan give den det en hund har brug for. Ved du ikke ret meget om hunde, så lån gerne nogle bøger om emnet, eller sig til opdrætter du gerne vil have information.

Valg af avlshunde

Jeg gør mig mange overvejelser, og laver ikke et kuld jeg ikke tror på. Jeg er stadigvæk ny og lærer fra kuld til kuld. Jeg er selv uddannet hunde fys og vil nok altid have stort fokus på anatomi. Det er klart at jeg forsøger at ramme racestandarden bedst muligt. Det vil sige jeg har læst den mange gange, og har en god fornemmelse for racen. Man skal leve med en hund i mange år, så det er ligeledes vigtigt at sindet er godt. Om en hund har stå ører, eller som de også må have kip ører er for mig ikke vigtigt. Begge dele er lige rigtig. Mange tror fejlagtigt at fordi en hund har vundet på en udstilling, så er den perfekt, men det er langt fra altid sandheden. Vi har alle nogle typer (indenfor racestandarden) vi godt kan lide, og fordi en hund vinder, behøver den ikke have de bedste gener bag sig. Det kan man ikke gennemskue på en udstilling, så spørg en masse 🙂

Stueopdræt af Finsk Lapphund