Vallarjäntans Biegga – Pensionist :)

Fotograf Camilla Eriksson
Fotograf Camilla Eriksson

Biegga har nu haft sit sidste kuld og er hermed trukket ud af avl på en velfortjent pensionist tilværelse 🙂 Hun bliver ikke yngre og hendes krop kan desværre ikke længere restituere så hurtigt mere. Hun elsker at være mor og gør det fantastisk, men det skal også være sundt. Jeg vil jo gerne beholde vores skønne hund mange år endnu <3

Vallarjäntans Biegga er sidste medlem af hundeflokken. Hun er født d. 29.1.2014 i Sverige. Biegga er registreret i SKK SE17460/2014 og er nu registreret i DKK med DK07272/2014.

HD = A

AD = 0

PRA og Pompes fri gennem arv

Biegga er født på Vallarjäntans Kennel – læs mere på www.vallarjantans.se

jan14 114

Fotograf Camilla Eriksson
Fotograf Camilla Eriksson
Fotograf Heidi Nielsen
Fotograf Heidi Nielsen

Biegga er en utrolig glad lille hund. Hun har overrasket mig meget i forhold til tillid. En mere tillidsfuld lille hvalp har jeg aldrig mødt. Vi startede hårdt op med træning blot to dage efter jeg havde hentet hende i Sverige og hun tog alt i stiv arm.

Biegga og træning:

Vi træner hos DCH i Hadsten og hun er rigtig dygtig til at følge mig når vi går. Stå-øvelsen er ved at være der. Finpudser lidt. At gå mellem andre hunde går rigtig godt. Hun holder koncentrationen og følger mig. Når vi lægger spor, så finder hun alle godbidderne og har knækket koden. Hun øver i at sætte sig ved siden af mig. At blive liggende, hvorefter hun skal sætte sig op ved siden af mig. Det går faktisk godt, selv om disse øvelser kun bliver trænet en gang om ugen. Jeg træner mere stå øvelsen herhjemme, da jeg skal bruge den i udstilling.

Det eneste min lille lapphund ikke gider, er at komme tilbage i snor, når hun først er sluppet fri. Så indkald arbejder vi med. På tirsdag med sporline på. Hun løber godt nok hen til mig, men også forbi. Eller så sætter hun sig i behørig afstand, og ligner en der bare vil sige, “prøv om du kan fange mig”. Til træning er det selvfølgelig ikke godt, men jeg elsker, når hun “driller” mig lidt.

Biegga er ikke en hund der gøer af alt hun ser, hvilket jeg er dybt taknemmelig over. De to andre kan gøre det ud for ti hunde.

Jeg er overbevist over, at hun vil klare sig rigtig godt i en mental test, og det vil jeg få lavet på hende. Hun er tillidsfuld, hopper ud i nye ting, uden at virke berørt, alt nyt bliver undersøgt med en naturlig nysgerrighed. Hun er ikke bange, eller nervøs. Man kan gå over hende uden hun reagere. Så indtil videre er der absolut intet negativt at sige om denne lille hund.

Hvordan hun kommer til at se ud, når hun er færdig udvokset vides endnu ikke. Men hun har en meget tyk og fyldig underuld. Kan ane nogle dækhår begynde at komme frem. Hun har tabt nogle tænder, så tandskifte er igang.

Hun elsker sin reservemor Meri 😀

29052014139

Hvordan Biegga kommer til at se ud afhænger af hendes gener. For at give en fornemmelse, så kan man se på forældrene til hende.

Trellelyckans Elvis (Zimba) er Biegga’s far. Han er registreret i Sverige med SE33500/2011.

Vallarjäntans Iris er Biegga’s mor. Iris er ligeledes registreret i Sverige med nummer SE46751/2011.

Biegga's far Zimba, da han var ca. 7 uger
Biegga’s far Zimba, da han var ca. 7 uger
Biegga's mor Iris da hun var ca. 7 uger
Biegga’s mor Iris da hun var ca. 7 uger
Biegga ca. 7 uger gammel
Biegga ca. 7 uger gammel

Måske i kan se hvem hun ligner mest. Vi har d. 30.6.14 og Biegga er ved at skifte tænder. Hun blev 5 mdr. igår og der vil blive taget et nyt billede af hende og uploadet, når hun er ca. 6 mdr. som sine forældre her. Tandskifte forløber indtil videre uden problemer, selvom hun lige inden hjørnetænderne faldt ud, var lidt mere kontaktsøgende. Dette har igen ændret sig.

Zimba ca. 6 mdr.
Zimba ca. 6 mdr.
Biegga's mor ca. 6 mdr. gammel
Biegga’s mor ca. 6 mdr. gammel
Biegga ca. 6 måneder
Biegga ca. 6 måneder

Biegga vejer 10 kg og måler ca. 43 cm over skulder, ved 6 måneders alderen.

Her er Zimba ca. 1 år gammel

Her er Zimba ca. 1 år gammel

Iris da hun var ca. 1 år gammel
Iris da hun var ca. 1 år gammel
Biegga ca. 1 år gammel
Biegga ca. 1 år gammel
Biegga ca. 14 mdr.
Biegga ca. 14 mdr.

17.6.15

Biegga er i dag blevet Røntgen fotograferet for HD/AD. Vi kørte til Nykøbing Mors hvor dyrlæge Marianne Klitgaard holder til. Biegga blev bedøvet og det gik stærkt med at falde i søvn.

Hun blev lagt på ryggen og fik lige klippet kløer. Hvorefter Marianne gik i gang.

HD billede på Biegga
HD billede på Biegga
Smukke Zimba år 2014
Smukke Zimba år 2014
Smukke mor Iris år 2014
Smukke mor Iris år 2014
Maj 2016
Biegga Maj 2016

Udstillinger:

Biegga har kun deltaget i to officielle udstillinger udover de uofficielle. Biegga gider simpelthen ikke udstillinger. Hun er en meget blid pige og viser også for dommeren, at hun er venlig. Det vil sige hun sender en masse dæmpende signaler og desværre er det ikke det en dommer vil se.

11.4.15 Lunderskov – middelkraftig bygget tæve endnu noget smalt og spidst hoved, rigelig lang i næseparti, udtrykket forstyrres også af noget tilbagesatte ører, korrekt bid, velformede brune øjne, udmærket hals overlinie og vinkler bag, velbåren hale, i bevægelse bag noget hase trang, fremme lidt bundet i skulder

Den anden officielle er fra Tyskland, så uploader her som billede. har det officielle dokument.

Biegga er dog vokset sig til og er en skøn racetypisk lapphund, som bare ikke synes udstilling er vildt fedt, så hun bliver ikke presset til flere, medmindre jeg vurderer hun har ændret sig.

Bieggas løbetider:

Start d. 01.05.2016 – klar 17.5.16 – slut 22.5.16 = 6 hvalpe

Løbetid d. 26.1.20

Start  d. 10.7.20

Stueopdræt af Finsk Lapphund