Wenkjes Minka – udgår fra avl

Minka1

Annimal Planet – se video på linket nedenfor

http://www.animalplanet.com/tv-shows/dogs-101/videos/keeshond.htm

Annimal Planet har lavet et indslag om Keeshond, jeg har dog ikke samme opfattelse af hvor megen pelspleje der kræves. Men en sød video.

Ligeledes har jeg bidraget til, et raceportræt af vores race Keeshond i DKK bladet hunden. En dag sad jeg og læste de forskellige raceportrætter og undrede mig over at vores Keeshond ikke var repræsenteret. Som den person jeg nu er, så henvendte jeg mig til bladet og wupti, de fik mig til at hjælpe med portrættet. Da jeg ved at vores racerepræsentant tidligere har lavet noget til bladet Spidshunden, fik jeg dette tilsendt. Jeg omskrev det til bladet Hunden. Så i fælleskab lykkedes det at få et raceportræt af racen. Læs selv.

http://www.hunden.dk/Files/News/File/1347e262-5b62-46cf-9d2b-1ea17ed38f70.pdf

Min egen opfattelse af Minka (Keeshond)

Minka kom til vores hjem da hun var 11 uger gammel. Hun kommer fra Kennel Wenkje i Vejle http://www.engvang.info/Rocky_Danja_M_kuld.html. Hendes DKK regestreringsnummer DK06704/2011.

Hendes far er Thistledees Canadian Rockies (Rocky) og hendes mor  Danja von der Lärchenhöhe (Danja).

Rocky er Minka's far og til venstre sidder Danja, som er hendes mor

Rocky er Minka’s far og til venstre sidder Danja, som er hendes mor

Hun er som standarden skriver, ulvegrå. Hun lavede kun et uheld indenfor, så hun var renlig fra starten. Da hun kom hjem, havde vi to Westier. Hun var derfor ikke alene. Der findes en standardbeskrivelse af Keeshond på DKK’ s hjemmeside. Ligeledes kan man mange andre steder læse mere om oprindelsen.

552507_3396173456600_1321122402_n

Temperament

Minka er opmærksom og trofast. Hun er intelligent og meget lærevillige, og har været relativ let at opdrage. Hun gør alt for en godbid. Minka er hverken sky eller aggressiv. Hun har været let at socialisere til alt. Hun er venlig af natur, og godmodig overfor andre hunde. Hun vogter hjemmet og gør meget højt. Hun er dog let at slukke igen. Det eneste jeg var træt af, da hun var hvalp, var hendes behov for at bide os. Da hun kom over dette stadie, så havde hun stadigvæk behov for at tage vores hånd i munden, hvor hun blot holder forsigtigt fast, mens tungen kører rundt. Vi kalder det at holde i mund. Minka bliver beroliget og nyder dette ritual.

Pasning og pleje

Minka er udstyret med en fyldig og rigelig dobbelt pels, med masser af underuld, der får pelsen til at stå ud fra kroppen. Der skal derfor bruges tid på at pleje hende, men en god gennembørstning 1-2 gange om ugen er normalt tilstrækkelig.

Minka har kun fældet underulden voldsomt en gang på de 2 1/2 år vi har haft hende. Så jeg har personligt ikke oplevet de 2 gange om året, med fældeperiode, hvor det er en fordel at børste hende dagligt. Minka får ligesom Meri fiskeolie og blodmel i maden. Jeg fodre med Ziwi Peak, som er et New Zealandsk produkt og Orijen, som er et produkt fra Canada. Læs mere om produkterne på http://www.ziwipeak.com/ og http://www.orijen.ca/.

Motion

Minka elsker en god gåtur. Hun gik meget uden snor, da hun var hvalp, men til trods for at hun ikke burde have jagtinstinkt, så løb hun pludselig efter vildtet. Jeg kunne ikke kalde hende til mig og efter denne dag, har hun været i snor, medmindre vi går tur i hundeskoven. Hun er meget opmærksom på fasaner, kronvildt og dådyr. Jeg tvivler på, hun har læst standarden for hendes race. Derfor er hun også meget tændt, når jeg lægger spor i haven. Minka kan også godt lide at dyrke agility (når det passer hende). Vi var tilmeldt agility i Randers Agility Forening, men hun foretrækker at dyrke det afslappet og for sjov hjemme i haven.

 minka tunnel

Minka skal tabe sig lidt og derfor har jeg valgt hun skal i Water Walker. D. 5.2.16 var anden gang og jeg optog lidt af seancen.

Løbetider:

22.02.2014 start løbetid – slut 15.03.14

7 måneder

14.10.2014 løbetid start – højløbsk omkring dag 13 – slut løbetid 02.11.14

8 måneder (første løbetid efter hvalpe)

30.06.2015 første blødningsdag med meget lidt blod – 03.07.15 normal blødning – 21.07.15 slut

ca. 7,5 måned

10.3.16 – 1.4.16

Ca. 7 måneder

03.11.16 løbetid start – 28.11.16 slut

07.06.17 løbetid start