Stjerne kuldet – Finsk Lapphund 2018

Så er det tid at lave en side til vores kommende stjerne kuld. Biegga vokser og vi forventer at sige goddag til de små totter d. 13.9.18 🙂 Det betyder at de kan flytte til deres nye familie d. 15.11 plus/minus nogle dage de jo ikke er født endnu.

 

Happy Lapp Diablo (Daffi) er far til vores kommende kuld. Daffi har A hofter, 0 på albuer og øjenlyst uden anmærkninger. Han er PRA-bærer og Pompes fri

Vallarjäntans Biegga er mor til kuldet og har A hofter, 0 på albuer, PRA og Pompes fri, øjenlyst med et enkelt ekstra øjenhår, ellers uden anmærkninger.

D. 14.9.18

Så kom de syv totter til verden og alle har det godt og spiser fint. Biegga var super dygtig og den førte kom til verden om natten mellen d. 13-14.9 kl. 01 🙂 Først tre piger og dernæst fire drenge. Den mindste vejejede 292 g og den størte 360 g. Så rigtig fine i størrelsen.

De bliver alle sorte med fine aftegninger. Nogle er allerede ret markeret, men kan se de andre er mørke grå og det grå vil når de vokser sig store forvandle sig til lyse aftegninger 🙂 Biegga passer alle syv selv og de vokser fint i vægt.

D. 24.9.18

Så er hvalpene 10 dge gamle. Jeg har i dag forsøgt med et billede af hver og en. Der kommer selvfølgelig flere, men man kn også finde billeder på “Kennel LappKees åbne side” på facebook.

Men de af jer der ikke er på facebook skal ikke snydes 🙂

Så nærmer de små totter deres tre ugers fødselsdag. De vokser og trives. Spiser lidt fast fast føde blendet, men godt at lære dem det tidligt. De er ret dygtigte til at tisse på aviserne, men kan ikke love det fortsætter. De begynder også at ligne små lapphunde. Da de begyndte at bryde ud af kassen, er de flyttet over i hvalperummet og må snart modtage besøg 😀

 

Hvalpene vokser fint inde i Biegga. Jeg har lavet rød ramme om fosterblære og gul ramme om hvalp. Hvor mange der er må vi vente med at se, men hun har øget omfang med 4/5 cm fra start og hun er kun på dag 32 i dag d. 14.8.2018

 

Vi glæder os til at hilse på dem.

Dag 39

Så langt så godt. Biegga trives og er kronisk sulten. Hun har øget omfang om maven med 10 cm og er mega bred over ryggen allerede. Så man er ikke i tvivl om at et eller andet sker der i maven.

Dag 49

Biegga er i dag vejet og hvis jeg husker rigtigt så har hun taget 4,5 kg på. Men hun er også pænt stor nu.

Dag 51

Øget omfang om maven 21 cm 🙂

Dag 61

Temperatur er stadigvæk normal 37,6, men jeg forventer at den vil falde på et tidspunkt i dag. Om det er om dagen eller først i aften kan jeg ikke vide. Der er ikke ndet for end væbne sig med lidt tålmodighed. Det vigtigste er at Biegga har det godt og jeg kan tydeligt mærke de små totter 🙂 Der ligger nogle klar

kl. 11.30 = 37,2 (måske på vej ned)          kl. 16.42 = 36,9 Hurraaaaaaaa de små får vist fødselsdag d. 13.9

Dag 62

Så kom dagen som jeg har ventet på med spænding. Bieggas temperatur har ligget nede under 37 grader siden igår og først nu kl. 11 er den på vej op igen. Fødsel nærmer sig og jeg er ved at være en smule utålmodig. Lars er hjemme i dag og tager sig af de andre hunde, så Biegga får mest mulig ro. Jeg opdaterer igen når hvalpene er født.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stueopdræt af Finsk Lapphund