Eagles kuldet – Finsk Lapphund 2017

07.11.17

Nu er der gået en tre ugers tid siden de små forlod os. Det går vist godt med dem, selvom der selvfølgelig er nogle udfordringer med en hvalp. Alle har rejst ørerne op og jeg smider her et billed af dem. Næste opdatering bliver først når de er et år gammel.

  LappKees Life in the Fast Lane (Batman)
13 mdr.
LappKees New Kid in Town (Buster)
LappKees Take it Easy (Poro)
LappKees the Best of My Love (Marley)
LappKees Tequila Sunrise (Ila)

08.10.17

Vi har i dag haft hvalpetester og har nu en idé om hvordan hvalpene reagere i fremmede rum, med fremmede mennesker der håndtere dem. Og de tre piger er alle fordelt til kommende hvalpekøbere. Den ene han vil jeg skal indgå i avl og derfor skal jeg nu finde et hjem som udstationering/medejer – det taler vi om. Den anden han skal til et par på Sjælland der har haft Border Collie. Så mon ikke de er de rigtig til ham. Men ellers sælger jeg ham og laver en aftale med dem om avlshannen 😀 Det sidste puslespil skal lige gå op. Mon ikke det lykkedes. Kontakt mig kun hvis i er interesseret i en han, da de andre hvalpe er afsat.

30.09.17

Så er det igen tid til at smide et billede op af de små totter 😀 De har også fået navne. Jeg ved der er nogle spændte hvalpekøbere derude og jeg lover at give besked til alle senest søndag 😀

28.09.17

Tiden går og det er vist på tide at opdatere her på hjemmesiden. Hvalpene er ved at være store nu og rigtig frække. De benytter deres syle-spidse tænder ret meget. De hygger sig og er vældig glade og sociale hunde. To af hvalpene er ikke helt ok med at blive løftet endnu, så den del arbejder jeg stille og roligt med. Ellers er de super skønne hver og en. Deres personlighed begynder stille og roligt at vise sig. Men jeg er stadigvæk meget i tvivl om match og har valgt at tage kontakt til en hvalpetester denne gang. Jeg har en idé om dem, men vil godt have bekræftet med andre/fremmede øjne. Hvalpene kender jo mig, så derfor god mulighed for at se en anden side af dem. Men afhænger også af hvor gamle de skal være, for vil snart gerne kunne melde noget ud.

I skal ikke snydes for lidt billeder af de skønne totter.

18.09.17

Så er hvalpene blevet fire uger gamle, og jeg tog billeder af hver og en for sig i går.

16.09.17

På mandag er hvalpene 4 uger gamle og flere har rundet de første 2 kg. Så de trives og vokser i stor hast. I den forgående uge har flere hvalpekøbere været på besøg og hilst på de små, så Biegga er ved at være vant til at der kommer besøg og to hunde nyder godt af lidt ekstra traveture for at skabe lidt ro i huset.

I dag prøvede jeg ganske kort at åbne vinduet/døren ud til hvalpehaven, og de små synes det er en farlig verden. Om en uges tid vil de løbe rundt derude.

Tit tit farlig verden

12.09.17

Det blev så dagen hvor Christian fra Magtor kom for at tjekke hvalpenes led.

www.magtor.dk

10.09.17

Hvalpene vokser og vokser. De vejer alle over 1,5 kg. Tykke og fede 😀

Imorgen er de tre uger og i næste uge kommer der besøg. De er blevet introduceret for fast føde og kan godt lide det.

 

 

04.09.17

14 dage gamle med spredning på vægt fra 1000 g til 1170 g 😀

Alle har nu åbnet øjnene og er begyndt at øve i at komme op på alle fire ben. Om en uges tid vil de være bedre til at bevæge sig rundt. Og så åbnes der også op for besøg. Mere om det d.11.9

02.09.17 – vi er ved at åbne vores øjne

28.08.17

Så blev hvalpene en uge gammel og næsten alle har fordoblet deres vægt.

21.08.17

Så kom dagen hvor Biegga endelig lod os møde de fem små hun havde båret på i 9 uger.

Efter temperaturen faldt til under 37 grader gik der 27 timer før presseveerne startede. De gik igang og efter en time med kraftige presseveer, så måtte jeg lige ringe til dyrlægen. Jeg brød mig ikke om at der ikke skete noget. Vi aftalte at komme med hende, og vi nåede faktisk kun lige indenfor og den første hvalp kom 😀 Dernæst kom de løbende med kort interval imellem.

Han kl. 13.50 vejede 395 gr i våd tilstand (sort med fin maske)

Han kl.14.10 vejede 325 gr. i våd tilstand (sort med fin maske)

Tæve kl. 14.20 vejede 340 gr. i våd tilstand (sort med maske)

Tæve kl. 14.45 vejede 380 gr. i våd tilstand (mere sort, men der kommer også maske)

Tæve kl. 15.05 vejede 395 gr. i våd tilstand (Domino lys)

Alle hvalpene er født uden vildtkløer.


Før fødsel:

Biegga vejede 17 kg

Målte 58 cm om maven

D. 20.6.17

Biegga og jeg tog færgen fra Hirtshals mod Kristianssand. Turen gik så op over Haukeli fjellet og her lå sne 😀

Det var en lang køretur op til Bergen, og vi var forventet fremme om aftenen. Heldigvis havde jeg booket overnatning og vi kunne køre direkte til bolig, hvor vi efter en lille gå tur gik i seng. Dagen efter d. 21.6 var aftalen at vi skulle mødes med Sam hjemme hos Henriette. Så vi kørte afsted og jeg var spændt. Turen derop var jo for at lave en naturlig parring denne gang. Mødet gik også fint. Biegga stod så fint klar og halen til side. Sam forsøgte og forsøgte, men det var lige det sidste der manglede. Den reproduktions dyrlæge som jeg havde kontakt med i Norge sidste år havde klinik 10 minutters kørsel derfra, så da hundene var trætte, valgte jeg lige at få lavet endnu en progesteron måling for at se hvor landet lå 🙂 Jeg havde taget to målinger forud for min tur, af bitter erfaring var det vigtigt at hun rørte på sig, før jeg planlagde at tage afsted. Men ville dog heller ikke vente på ægløsning denne gang, da min erfaring siger, at de stiger ret hurtigt.

Så på vejen tilbage til min lejlighed, kørte vi ind forbi Anicura Dyreklinik og spurgte om de havde tid til at tage en blodprøve måling. De skulle nok tage den, men de var i operation og jeg kom til at vente. Det var fair. Jeg kom jo uden aftale og ind fra højre. Heldigvis kom der ekstra mandskab ind og vi fik foretaget progesteron måling. Helene som reproduktions dyrlægen hed ringede til mig senere for at give svaret. Biegga lå på 7/8 ng/ml (nøjagtigt 24 nmol/L). Henriette ventede os igen om aftenen, men Helene sagde vi skulle vente til dagen efter.

22.6.17

Der blev lavet aftale om at jeg kom tidligt om morgnen, så det ikke var for varmt. heldigvis lykkedes det og de var hæftet 10 minutter.

Resultat

Biegga har blødt de første tre uger, præcis som sidste år da hun var drægtig, men denne gang tog jeg det mere afslappet. Det er åbenbart naturligt for Biegga, selv om nettet flyder med skræk scenarier om livmoderbetændelse.

26.7.17 (uge 6)

Biegga stortrives efter en uges tid hvor hun mest af alt lignede en der havde konstant kvalme. Nu er det ovre og en kronisk sult har overtaget.

Biegga har øget omfang 3 cm og taget 1,5 kg på siden hun blev drægtig
Mere en en hvalp i maven på hende.

02.08.17 – dag 43

Biegga måler nu 67 cm om livet og har derfor øget omfang med 9 cm. Jeg vil veje hende senere.

Hun trives fint og får hvalpefoder. Jeg fodre hende flere gange om dagen nu.

03.08.17

Biegga måler 69 cm. Hun tager nogle spring og har derfor øget omgang med 11 cm. Hun vejer ca. 19 kg.

09.08.17 – dag 50

Så er vi nået til dag 50 siden ægløsning 😀 Biegga trives og spiser godt og det jeg serverer. Hun måler omkring 73/74 cm om livet nu og jeg tænker maven synker når vi nærmere os tiden for fødsel. Hvalpene ligger meget højt oppe.

Jeg vil få hende vejet når hun skal have herpes vaccination nr. 2 – Vores egen vægt siger ca. 20 kg.

Men jeg scannede hvalpene i går og de er nu forkalkede, det betyder at man kan se deres ryggrad og kranie på røntgen, hvis man gerne vil kende antal. Jeg overvejer stadigvæk om jeg skal kende antal på forhånd, men det er mest fordi jeg tror hun kommer til at føde en søndag, og derfor rart ikke at være i tvivl om der hænger en hvalp. Men jeg er ikke helt sikker endnu. Jeg har på fornemmelsen at der er 5/6 hvalpe, men kan jo blive overrasket.

10.08.17

Biegga er nået til dag 51 og blev i dag røntgen fotograferet. Der ligger 5 små totter derinde og hygger sig. SÅ d. 20.8.17 forventes de at komme til verden. Nu mangler vi kun herpes vaccination nr. 2 og så er det ren hygge.

14.08.17

Så er anden herpes vaccination givet og Biegga skal nu bare hygge indtil de små totter melder deres ankomst. Der er liv og glade dage 😀

17.08.17 – dag 58

Biegga’s temperatur er her til morgen 37,4 grader, så lidt spændende om den er faldende, eller ligger stabilt når jeg måler senere. Jeg vil de næste dage tage hendes temperatur tre gang om dagen, så vi kan følge med og sikre os at være klar. Når temperaturen er faldet ned under 37 grader og har været der nogle timer, så er det ved at være op over. Indenfor 24 timer vil hun så have født.

Kl. 12.30 = 37,6

kl. 18.50 = 37,7

19.08.17 – dag 60

kl. 09.50 = 37,6             kl. 13.30 = 37,7

20.08.17 – dag 61

Så sker der noget. Temperaturen her til morgen nede på 36,8 grader 😀 Så tænker at vi indenfor det næste døgn igen har små totter i huset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stueopdræt af Finsk Lapphund