Hvalpe

Inden i henvender jer til mig, så overvej om i har tiden til en hund. Jeg kræver at i som det mindste har pasning hvis i arbejder meget. Børn under 12 bør ikke have ansvaret for en hvalp, men kan sagtens sørge for en lidt større hund. Derfor bør i tage fri, flekstid, eller arbejde hjemmefra i starten.

Udover tiden så forventer jeg i overvejer træning. Træning er mange ting. Miljøtræning og socialisering kan ske i det daglige. Hvalpe skal ikke have megen motion, men stimuleres mentalt.

Jeg tager ikke depositum for en hvalp, hvilket betyder at lige som i kan fortryde at købe hvalp fra mig, så har jeg også lov til at ændre holdning, hvis jeg finder ud af at i ikke har tiden, eller på anden måde ikke bør have en hvalp på det tidspunkt. Det betyder ikke i ikke er egnet til en hvalp senere, men nogle er ikke klar over hvor meget en hvalp kræver.

Men når man gennem alle disse punkter og stadigvæk skal hente en hvalp herfra, så medfølger der:

  • DKK stamtavle og jeg melder jer ind i spidshundeklubben for det første år. Det udløser en gratis udstilling til en af spidshundeklubbens udstillinger, hvor i kan stille op i enten baby eller hvalpe klassen.
  • EU-pas, så i kan rejse med jeres hund. Her kan i registrere alle jeres vaccinationer.
  • Dansk Kennel Klubs købskontrakt.
  • En pose hvalpefoder.
  • Hundens egen bog, med vægtskema og billeder, fra de første uger hos os.

Derudover har vores hvalpe fået:

  • Ormekure og blevet sundhedstjekket (vi følger daværende anbefalinger vedrørende vaccinationer)
  • Lovpligtig chipmærkning

Når jeres hund er omkring 1 1/2 år, vil jeg kontakte jer med henblik på at få HD/AD fotograferet jeres Keeshond, og HD for Finsk Lapphund. Kennel LappKees betaler og aftaler med egnet dyrelæge, så i skal bare møde op på den aftalte dato og hos den valgte dyrlæge.

Dyrlæge Marianne Klitgaard, Nykøbing Mors er rigtig dygtig til at tage HD/AD røntgen og derfor kører vi derop når den tid kommer.

Rødkærsbro Dyreklinik benytter Kennel LappKees sig af, når vi får øjenlyst vores hunde og det er også Pia der bliver kontaktet hvis der er det mindste med vores hundes øjne. Pia er godkendt af DKK til at øjenlyse hunde.