Zita på den første udstilling – kun 15 uger gammel

Vores lækre tævehvalp LappKees Zita var i går på sin første udstilling. Det var med lidt spænding at hun blev meldt til. Hun er jo kun 15 uger i dag. Så meget tidlig første debút.

Vi ankom i god tid kl. 10.15, selv om både Finske Lapphunde og Keeshond skulle meget sent i ringen. Jeg ville lige lade Biegga og Zita vænne sig til en indendørs hal med masser af mennesker. Biegga har deltaget en gang før på en udstilling, men den var udenfor og det er lidt anderledes. Desværre gik Biegga i løb blot tre dage før hun skulle udstilles, og hun er meget påvirket mentalt under løbetiden, hvilket jeg også kunne mærke på hende på dagen. Hun fik VG som jeg var fint tilfreds med, med tanke for omstændighederne.

Nå, men tilbage til vores baby Zita. Hun virkede ikke så påvirket af den megen uro i hallen. Hun kan dog ikke lide at alle mennesker skal røre ved hende. Specielt ikke når hun er på min arm. Det er for meget for hende. Vi fandt en tilbagetrukket plads i hjørnet af hallen og her generede vi ikke så mange hanhunde og Zita fik lidt ro.

Lige netop på denne udstilling var de to jeg skulle have i ringen, desværre ikke samlet i samme ring. For at det ikke skulle være løgn så skulle de ind omkring samme tid. Gode råd var dyre, men vi fik dog lov til at fremvise Zita i en kort pause under Svensk Lapphund fremvisninger. Tak til dommeren Kurt Nilsson fra Sverige for hans forståelse. Zita gik som en drøm. Hun viste sig fra absolut den bedste side.

Kritikken på Zita lød som følgende: “mycket søt baby med utmarkt huvud og uttryk, utmarkte proportioner, velvinklet, utmarkte tasser, for alderen bra rørelser, utmarkt svans”

Tak for den meget fin kritik Kurt Nilsson.

Hun blev selvfølgelig den bedste baby i racen, da hun var alene. Så med en BIR skulle hun videre til stor ring, hvor hun skulle op imod de babyer der vandt i af de andre racer.

Zita blev BIS 4 🙂 Og jeg var stolt af hende. Det var en lang dag, og hun var meget træt, da vi skulle i stor ring. Hvis hun fortsætter som hun er startet, så bliver hun en rigtig show girl.

Her er lidt billeder fra dagen:

Lille ring:

IMG_4655IMG_4657

IMG_4659IMG_4663

Store ring:

IMG_4750IMG_4752

IMG_4753IMG_4754

IMG_4756IMG_4759

IMG_4760IMG_4761

IMG_4763IMG_4765

IMG_4766IMG_4768

Stemningsbilleder uden for ringen:

Rocky (Zitas morfar)
Rocky (Zitas morfar)

IMG_4736IMG_4744

Rocky
Rocky

IMG_4749IMG_4745