Blødning under drægtighed hund

Først vil jeg skrive at man altid skal reagere på en blødning hos en formodet drægtig tæve. Så dette skriv skal ikke ses som en erstatning til et besøg og samtale med jeres dyrlæge, men mere som en erfaring med at det ikke nødvendigvis behøver at gå galt pga blødning 🙂 Så mere en erfaringsdeling med lykkelig udgang.
Jeg vil lige dele erfaring med en blødende tæve der formodes at være drægtig. Sidste år da Biegga var drægtig begyndte hun at bløde igen efter insemination. Hun blødte ret længe og jeg var meget bekymret. Vi fik udleveret antibiotika og hun blev scannet drægtig. Dyrlægen var bekymret for bakterier. Vi tog dog til anden dyrlæge og før jeg startede hende op på kuren, fik jeg hende podet og det blev sendt til analyse i Tyskland. Første dyrlæge havde set under eget mikroskop og vurderet at hun skulle på antibiotika. Men jeg var ikke så vild med tanken om antibiotika. Så begyndte at læse om det. Der er ikke megen forskning omkring emnet, men fandt dog denne artikel, som bygger på videnskabelig forsøg. 
Så Biegga fik amoxicillin i ren form (nogle antibiotika har tilsat andet, sammen med amoxicillin), men jeg fik dyrlægen til at bestille amoxibactin Vet til hund, som kun indeholder amoxicillin. Dette antibiotika produkt skulle ikke skade fostre. Og det var jo på det værste tidspunkt i forhold til påvirkninger af fostre, så var måske en smule hysterisk. Vi tog derfor til anden dyrlæge og bad om en podning, og et ønske om at de skaffede den type som jeg selv havde fundet. De skaffede den type antibiotika og Biegga kom på kuren. Vi skulle så have svar om der var nogle alarmerende bakterier i podning. Ingen bakterier der ikke må være der og Biegga skulle ikke have yderligere gjort. Det havde ikke været nødvendigt med antibiotika, men hvem tør tage den risiko. Vi færdiggjorde kuren og jeg scannede selv løbende. Så jeg kunne holde øje med at alt var som det skulle være.
 
Nu i år er hun parret og det er helt det samme forløb. Biegga startede med at bløde et døgn efter parring. Og bløder endnu. Denne gang er jeg dog mere rolig, og dyrlægen siger det ser fredeligt ud. Hun har åbenbart nogle sarte slimhinder, men nogle dyrlæger ville nok straks sige at det er livmoderbetændelse. Det er det ikke! Jeg tænker hun igen er drægtig, før jeg overhovedet kan scanne det. Bare fordi hun stadigvæk bløder. Hun trives, spiser, har ingen feber og virker helt igennem som en sund og drægtig tæve.
Eneste forskel er at hun bløder meget mørkt blod, præcis som sidste gang hun ventede sig. Der kom 6 sunde hvalpe.
 
Deler så andre ikke nødvendigvis går i panik fordi der er blod under drægtigheden. Når man googler det, så er der nogle skrækscenarier stillet op og meget lidt litteratur omkring positive oplevelser. Så nu har i min historie med i bagagen.